Kaninens bolig / Udendørs bolig

Udendørs bolig

Hvor stort skal kaninens bur være?

Kaninens bur skal være stort, det skal være så stort at kaninen kan bevæge sig, og løbe i det. Burets størrelse skal mindst være 6 m2, helst over. 
Der skal også være en løbegård med til buret, som tæller med i de 6 m2.
Kaninen skal ikke kun have en løbegård, den skal også have et sted hvor den kan få varmen og være i sikkerhed.
I huset, hvor den kan få varmen, skal der være varmt, og huset skal være isoleret. 
I huset skal der være en masse halm så kaninen kan få varmen og der skal skiftes halm og toilet, også i kulde og regn.
I huset skal der også være en hule hvor den har mulighed for at gemme sig, for evt. fare. Der skal være hø, mad og vandskål i huset.

Vand om vinteren

Når man har kaninen ude om vinteren, skal man sørge for, at den har vand tilgænglig hele tiden. For at holde vandet frostfrit, kan man bruge en varmeplade som er under vandskålen, men det er ikke noget jeg har erfaring med. Men kig til vandet mindst 2 gange om dagen for at se om det er frosset.

Hold rovdyr ude

Når man skal have en udekanin, skal man sørge for at rovdyr ikke kan komme ind til kaninen.
Hvis man selv bygger kaninens bur/hus, skal man ikke bruge hønsenet, man skal bruge det kraftigste volierenet man kan få. Ræve skal ikke bruge alverdens for at komme ind til kaninen, så det er vigtigt, at du både skærmer siderne, top og bund. Som sider og top kan man bruge volierenet eller tagplader. Som bund kan man lægge fliser eller grave nettet ned under jorden, og så derefter lægge jord, sand eller andet blødt over.
Kaniner tåler ikke at gå på net eller direkte på fliser da der er risiko for, at der kan opstå potesår.

Desinfiktion

 

Kan man rengøre med Rodalon?

Rodalon er ikke effektivt da Rodalon ikke slår nogle bakterier og vira ihjel, hvis der stadig er lidt skidt hvor der skal rengøres. 
Når man bruger Rodalon bliver det i rigtig høj grad inaktiveret af organisk materieale. 
Derfor kan Virkon S eller et andet oxiderende middel bruges. 
 
 

Hvad er Virkon S?

Virkon S er er desinfektionsmiddel man bruger en del ved forsøgsdyr og nogle ZOOs. Virkon S er et dokumenteret og effektiv desinfektionsmiddel mod bakterier, virus og svampe.
Virkon S er i pulverform som skal blandes op. Efter opblandingen bliver det lyserødt og virker i ca en uge, eller til det bliver hvidt.
Hvis du er i tvivl om kaninen har det for koldt, kan du mærke ved roden af øret. Hvis roden er kold, så giv den evt. noget mere halm eller tæpper.