Berigelse / Aktivitet og legetøj
Når jeg går en tur med min kanin eller lukker den ud i haven, er det for at aktivere og sørge for, at den får motion. Jeg bruger en H-sele, og den vil jeg helt klart anbefale, snoren jeg bruger er en flexline, så kaninen kan løbe længere. 

Aktivitet og legetøj

Kaniner har det ikke godt i et bur, det er derfor vigtigt at aktivere kaninen for at stimulere den, og lave dens naturlige ting. Det kan f.eks. være at gå en tur med snor, så den kan løbe rundt og snuse.
Når man skal aktivere kaninen, er der nogle behov der skal opfyldes, blandt andet gravning, bidning og stimulering.

Gnave/Bidning

I naturen elsker kaniner at bide i ting f.eks. grene, derfor er det vigtigt, at kælekaniner kan få den samme mulighed, så den ikke gnaver i ledninger, dørkamme eller andre ting. Kaniner elsker at gnave i grene eller andre ting, det er med til at aktivere og slibe kaninens tænder.
 

Gravning

Kaniner elsker at grave, og gør det i naturen når de skal have et sted at bo eller hvis de leder efter mad. Kælekaniner skal have den mulighed, enten ved at den kan grave udenfor eller i en gravekasse indenfor. Man kan lave en gravekasse ved, at man tager en stor kasse og fylder f.eks. jord eller sand i. I den kan kaninen også aktiveres og slibe sine negle naturligt.
 

Stimulering

Det er vigtigt at kaninen stimuleres, så den kan blive naturlig træt og ikke keder sig. 
Hvis en kanin ikke stimuleres og ikke har en anden kanin at lege og hygge sig med, kan det føre til en depression. Man kan stimulere kaninen ved hjælp af aktiviteter og legetøj.

Legetøj

For at stimulere kaninen kan man bruge legetøj, man kan enten lave det selv eller købe det.
 
Hvis man vil købe legetøjet, kan man købe en foderbold hvor man evt. putter dens foder eller lidt godbidder i, på den måde bliver den stimuleret.
Man kan også købe noget den kan gnave i, f.eks. noget trælegetøj. Husk, at give kaninen noget forskelligt legetøj, den kan godt blive træt af det, hvis den får det samme legetøj hele tiden. Man kan få et hav af forskelligt legetøj.
 
Hvis du vil lave legetøjet selv, kan du evt. krølle noget avispapir og putte i en papkasse og så drysse noget foder ud i kassen, så skal kaninen selv lede efter maden.
Hvis man har en køkkenrulle eller toiletrulle kan man putte lidt hø i og lidt mad eller godbidder, klippe nogle huller i, og lukke enderne på rullen. Der er et hav af legetøj man selv kan lave, få evt. ideer fra youtube.
 
I den her trærulle, har jeg puttet hø, kamilleblomt, gulerod og mælkebøtteblade i. Det her er super aktivering og stimulering til kaninen.
 

De fleste kaniner elsker at være udenfor i sele