Berigelse / Kaninspring

Kaninspring

For at få succes med, at hoppe med din kanin. Er det vigtigt, at du gør det på kaninens præmisser og tempo. Det er aldrig en god idé, at få kaninen til noget den ikke har lyst til. Det kan både overskride dens grænse, og kaninen kan miste tilliden til ejeren.
 

Sådan begynder du:

Det første du skal gøre er at vende din kanin til, at have sele på. Det gør du nemmest, ved at give selen på kaninen, uden den lange snor. Derefter slipper du kaninen fri, enten i en aflukket have eller indenfor, så kaninen kan vende sig til at have sele på. Hvis du ikke vil have sele på kaninen når du springer, behøver du ikke det ovenstående trin. 
 
Når kaninen er klar, kan du nu begynde med at springe. 
Du kan enten starte med, at have selen på kaninen eller ikke. Og du skal også tage stilling til om du vil bruge en clicker eller bare give en godbid. 
Det er vigtigt at bruge en godbid lige når den har sprunget et spring, for så ved kaninen, at den gør det rigtige og ved, at den får noget ud af det. 
Hvis man glemmer, eller giver kaninen en godbid når den er helt færdig, kan man bruge en clicker.
Derved ved kaninen, at når der kommer en bestemt lyd, gør den det rigtigt.
Men når du bruger en clicker skal du gøre det i det sekund kaninen er over springet.
 
Kaniner er ikke tankelæsere, derfor ved de heller ikke hvad du vil have dem til at gøre, hvis du ikke hjælper dem.
 
Placer kaninen foran det laveste spring og lok evt. med en godbid. Når kaninen springer, bruger du clickeren og giver en godbid. Gentag dette 3-4 gange og hæv springet, så det bliver en smule højere. Når kaninen kan dette, øges højden. 
Husk, kaniner også bliver trætte, så husk at holde pauser. 
Du gentager hele forløbet i en uge, så kaninen har helt styr på hvordan et spring fungere. 
Nu kan du stille og roligt begynde, at lave en længere bane, som kaninen skal springe over. 
Hvis kaninen ikke gider, så lad vær! Det hjælper ikke at presse og skubbe kaninen. Det hjælper måske i sekundet, men ikke på længere sigt, og kaninen synes ikke at det er sjovt. For det skal også være sjovt for kaninen, ikke kun ejeren!