Kanin som kæledyr / Renlighed

Renlighed

Kan en kanin blive renlig?

Fra naturens side er kaniner meget renlige, og besørger lidt væk fra dens bosted. De fleste tamkaniner besørger i et hjørne i deres bur/base. For at en kanin kan blive helt renlig, er det derfor vigtigt at få den neutraliseret (Læs om neutralisering her).
Når kaninen er neutraliseret, har den ikke et behov for at markere, med tis og pøller rundt i dens bur/base. 
 
 
Han og hunkaniner markere deres områder forskelligt. Hunkaniner markere oftest rundt om buret, og hannen markere over et størrer areal. Det er deres naturlige instinkt, der siger at hunnerne skal bekytte deres reder med unger, og hannerne vil passer på hele området. 
Men kaniner kan også sagtens markere selvom der ikke er andre kaniner til stede.
 
 

Hvordan får man sin kanin renlig?

Find det sted din kanin har valgt at besørge, og stil kaninens toilet der. Som strøelse i toiletbakken er der mange forskellige ting man kan bruge. Det jeg vil anbefale er, at bruge træpiller med hø eller hemp ovenpå. Træpiller er hårde for kaninens poter og kan ende med at kaninen får potesår, så derfor er det vigtigt, at man tager hø eller hemp ovenpå træpillerne. 
Toiletbakken skal være stor nok til at hele kaninen kan være i den på en gang, det vil også være en fordel at der er en kant på bakken så indholdet bliver i bakken.
 
Hvis din kanin ikke er renlig når du får den, er det en god ide at få den neutraliseret så den ikke markere rundt omkring. Hvis kaninen stadig pøller og tisser lidt uden for bakken, så saml pøllerne op i bakken og tissen suges op med køkkenrulle og lægges i bakken. Så ved kaninen at det er der det hører hjemme, det kan godt tage noget tid, men vil lykkes senere hen.

Hvordan fjerner man kanintis på gulvet?

Når der har været tisset på gulvet et sted, kan kaninen lugte det selvom vi ikke kan. Kaninen vil derfor tisse der igen, da den kan lugte tissen og tro det er der toilettet er. For at det ikke skal ske, kan man købe noget der hedder "Urine Off" og fjerne lugten og misfarvningen helt, man kan også bruge eddike.
 

En kanin kan lære at bruge en toiletbakke, og kan blive ligeså renlig som en kat