Kaninens bolig / Indendørs bolig

Indendørs bolig

Ligesom en hund, kan kaninen også bo og løbe frit i huset. Ligesom hunde skal kaninen også have en helle sted/base, hvor den har sin mad, vand, toiletbakke og andet. Kaniner er meget renlige og lugter ikke, hvis man skifter toiletet ofte nok. Som toilet kan man bruge en kattebakke med træpiller og hø ovenpå, ikke kattegrus. Kaniner kan nemlig godt lide at spise mens de er på toilettet.
Som base kan man bruge en hol (kan købes i ikea) og skære et hul i siden, der kan deres mad, vand og toilet være.

Kaninen har brug for:
  • Toilet
  • Legetøj
  • Madskål
  • Vandskål
  • Tæpper
  • Hule/hus

Toilet

Kaninen skal have et toilet, da den er meget renlig. 
Toiletbakken skal være stor nok til at hele kaninen kan være i den. Man kan evt. bruge en kattebakke. Et toilet med kant på, er at fortrække, så indholdet bliver i bakken. 
Som strøelse i toiletbakken er der mange forskellige ting man kan bruge. Det jeg vil anbefale er, at bruge træpiller med hø eller hemp. Træpiller er hårde for kaninens poter og kan ende med at kaninen får potesår, så derfor er det vigtigt, at man tager hemp eller hø oven på træpillerne.

Hø er vigtigt for kaninen, så en høhæk er uundværlig. Placer høhækken over dens toilet, kaniner kan nemlig godt lide at spise hø imens den er på toilettet.
Inden du køber høhækken eller selv laver den, er det vigtigt at kaninen ikke kan komme tilskade i den. Sørg for at hovedet ikke kan komme i mellem træmmerne på høhækken, så kaninen sidder fast. 
 
Her ses en HOL, som virker perfekt som en base til kaniner. Høet og toilettet er "gemt" indeni HOL'en.

Legetøj

Legetøj er med til at aktivere og stimulere kaninen, så selvfølgelig skal den også have det.
Du kan læse om legetøj (her).

Mad og vandskål 

Du kan godt købe 2 madskåle, en til dens foderpiller, og en anden til grønt. Du kan godt nøjes med, én vandskål.
Det bedste er at købe skålene så tunge så muligt, f.eks. i keramik. Hvis skålene er lette, er det ligesom legetøj for kaninen, og den vil kaste med skålene.

Tæpper

Giv kaninen nogen tæpper eller håndklæder, som kaninen kan putte og ligge blødt i. 

Hule/hus

For at kaninen trives, er det vigtigt at kaninen har et tilflugtsted, hvis den bliver forskrækket, der kan den føle sig tryg. 
Du kan evt. bruge en papkasse, og klippe nogen huller i, så den kan komme ind og ud.

Kaniner er meget renlige og kan lære at bruge et kanintoilet.