Kanin som kæledyr / Myter

Myter

Kaniner er ikke en gnaver

Stik i mod hvad de fleste tror, er kaniner ikke gnavere. Men i stedet tilhører kaninen, ligesom haren, gruppen lagomorpha. Der findes dog ikke et dansk navn. Kaniner har mange af de samme lighedspunkter som gnavere. Kaniner er blandt andet ikke en gnaver fordi, de har 6 fortænder. 2 forneden, og 4 foroven som sider parvis bag hindanden. Desuden har kaniner også 22 kindtænder.

Kaniner og nakkeskind

Kaniner har ikke nakkeskind som hunde og katte. Det gør ondt på kaninen hvis den bliver taget i nakkeskindet.
Kaniner har meget tynd og fin nakkeskind, og der sidder en masse nerver i som nemt rives over. Når huden er så tynd, kan huden nemt revne.

Slippe sin kanin ud i naturen

Kaniner skal ikke sættes ud i naturen.
Tamme kaniner kan ikke klare sig selv ude i naturen, da de ikke har lært selv at finde mad eller lært at skjule sig fra rovdyrene. De vil hurtigt blive offer for et rovdyr fx. ræven. 
Der er nogen enkelte steder i Danmark hvor der lever vilde kaniner fx. på Fanø og Endelave, men de er født som vilde kaniner og kan ikke måles som tamkanin.
 

Kaniner på ryggen

Det kan se ud som om, at kaninen slapper af, men det gør den ikke.
Når kaniner ligger i trancen er det enormt stressfuldt, og du kan mærke at hjertet ikke banker særlig meget. Kaninen kan lukke øjnene og se afslappet ud, men det er den ikke. Trance er en sindstilstand, man sover ikke og man er heller ikke helt vågen (Læs mere her).