Kaninkroppen / Fæces

Fæces

Kaniners afføring skal normalt være små, runde, faste pøller, der er rig på fibre. Det er almindeligt for kaniner at producere mellem 80 og 150 af disse pøller om dagen. Dette er en vigtig del af deres fordøjelsesproces, da det hjælper dem med at udskille ufordøjede fibre og opretholde en sund fordøjelse.

Normal fæces

Normal fæces skal ikke være bløde. Når man smuldrer det, skal den nemt smuldre, og de bør indeholde masser af synlige fibre, ligesom det kan ses på billedet. Dette er en indikation på en sund fordøjelsesproces og en passende kost.t.
 
 

Fæces på snor

Det er en god idé at børste din kanin regelmæssigt, især når den fælder, for at forhindre, at den sluger for meget pels. Når kaniner slikker deres pels, kan de ved et uheld indtage hår, som deres mave ikke kan fordøje, og det kan potentielt forårsage forstoppelse. Hvis du bemærker hår i kaninens afføring, kan du give den fødevarer som papaya, græskar eller ananas, sammen med rigeligt vand. Dette kan hjælpe med at forhindre, at pelsen sætter sig fast i dens mave eller tarme.

Coprophagy

Coprophagy, også kendt som blindtarmsafføring, er en vigtig del af kaninens naturlige fordøjelsesproces. I blindtarmsafføringen findes der mange essentielle vitaminer og næringsstoffer. Kaniner er normalt nødt til at spise det direkte fra deres anus for at drage fordel af disse næringsstoffer. Hvis en kanin undlader at æde afføringen, kan det skyldes overfodring, da de normalt spiser det regelmæssigt. Nogle kalder også dette for natafføring, selvom det kan forekomme på ethvert tidspunkt på dagen.

Denne afføring er et tydligt tegn på at kaninen mangler fibre, da de er meget små og hårde.