Mere / Candy's mindeside
Det sidste billede af Candy, da hun var i live. Billedet er taget få minutter inden, hun blev aflivet.

Candy's mindeside

Hvem var candy?

Candy, var min "første rigtige" kanin. Jeg hentede hende i April, da hun var 8 uger gammel, hos en avler. Candy er ren løvehoved, og vejede normalt omkring 2 kg.
Candy blev født 27 februar 2013
 
Candy betød rigtig meget for mig, det var hende jeg kunne gå til hvis jeg var ked af det, hvis jeg ville fortælle hende noget eller bare havde brug for at slappe af. 
 
Det var også Candys skyld, at jeg ved så meget om kaniner, som jeg gør i dag. Uden hende, ved jeg overhoved ikke hvor jeg havde været i dag. TAK!

Candys sygdomsforløb

Mandag d. 16 oktober 2017, opdagede jeg, at candys øje løb i vand, og hun havde mistet lidt af sin appetit.
Derfor ringede jeg til dyrlægen som ville have hende ind til konsultation.
Det viste sig at det var tandspidser, hun døjede med. så hun kom ind til dyrlægen Mandag d. 23 Oktober og fik slebet tænder.
Det hele gik fint, og Candy var meget træt, vi fik desuden smertestillende og øjesalve med hjem. Efterfølgende havde hun det rigtig godt, og var glad.
 
Mandag d. 11 marts 2019, løb candy´s øje igen og hun mistede appetiten og havde tabt sig lidt.
Jeg kommer ind til dyrlægen, og hun bliver undersøgt. Der bliver undersøgt for tandspidser og ridser i hornhinden.
Tirsdag d. 12 marts, kom Candy ind til dyrlægen, og skulle have slebet tænder, derudover fik Candy også taget røntgen, for det kunne være, at tandrødderne havde vokset sig op, og trykkede på tårekanalerne, Det gjorde de heldigvis ikke. Derudover fik Candy også skyllet tårekanaler.
Jeg hentede hende igen om eftermiddagen, og hun var meget træt og spiste ikke så meget den dag, men hun fik støttefoder, så hun kunne få appetit og hun fik også smertestillende.

Candys død...

Onsdag d. 7 August 2019, Kom jeg hjem fra min nye udannelse, og var ude ved Candy, som jeg plejede.
Jeg så med det samme, at Candy ikke havde spist og var rigtig skidt. Hun strakte halsen og hev efter vejret, og var meget træt.
Jeg ringede hurtigt til dyrlægen, som ville have hende ind med det samme, da hun mente, at det var akut. 
Jeg kom ind til dyrlægen med hende, og hun havde tabt sig 500 g på kun 3 måneder, altså 1/4 del af sin normale vægt. Dyrlægen kiggede på Candys tænder, som ikke så for gode ud, men hun mente ikke, at det var derfor Candy havde tabt sig.
Dyrlægen vidste ikke hvad der var galt, uden blodprøver. Men Candy var meget afkræftet, og ville ikke kunne klare at få taget blodprøver.
Dyrlægen sagde også at man sagtens kunne "fede hende op", men man ville ikke finde årsagen til vægttabet.
Hun mente, at det kunne være kræft i livmoderen, da 80 % af alle kaniner over 4 år får kræft i livmoderen. Candy var heller ikke neutraliseret, så det var bestemt en mulighed, at hun havde kræft.
Men den store beslutning, skulle tages, og dyrlægen mente, at det var en god idé, hvis hun kom over regnbuebroen. 
Jeg tog den svære beslutning, at Candy skulle over broen, og ud på de evige mælkebøttemarker. Jeg ved, at det var det rigtige valg, da Candy overhoved ikke havde det godt. Jeg var ked af det i lang tid efter.
Candy blev aflivet d. 7 August kl. 17:15.
Hun blev 6,5 år.
 
Jeg valgte, at få Candy brændt, og få hende hjem i en fin hvid urne med teksten "Candy".
 
 
Candy kom i Maxi Zoos kalender i 2019, desuden var Candy også i avisen. Dette billede  blev brugt i avisen og i kalenderen.